Tuesday, 5 July 2011

Bila Boss Dah Pandai Edit Gambar

Bulan Julai ni jadual kerja agak padat dengan. Tiap2 mggu ada 2,3 wedding. Al-maklum bulan depan dah mula puasa, lepas tu dah ramai sibuk raya. So banyaklah pasangan yang kawin bulan ni. Tapi saye bukan nak story pasal orang kawin. Saya nak story pasal Mr.Boss...

Beberapa bulan yang lepas boss beli sebijik DSLR Cam. Bukan untuk bisnes sangat, tapi lebih untuk suka2 je. Saja nak belajar photo katenye. Memang ghairah lah dia ke mana2 pun dengan DSLR dia. Semalam, dia transfer semua gambar2 yang dia shoot. 

Awalnya dia kata dia nak transfer je lepas tu nak suruh saya edit sikit sebelum masuk kat FB. Tapi dah terlampau excited agaknya, dia suruh saya edit tapi bila saya nak edit dia tak bagi saya pegang mouse. Seboleh2nya dia nak bukak sendiri software tu walaupun dia asyik salah klik. Bila dah bukak dia suruh saya ajar macam mana nak edit. Katenye nak blaja sikit2 je. 

At last sampai pukul 3 pagi dia melekat dpen PC dok edit gambar. Dan yang paling klakar, habis je edit satu gambar dia jerit seronok dapat edit gambar cantik. Ade lah dalam 25 keping gambar dia edit malam semalam. Dan banyangkan setiap habis sekeping, dia akan jerit.. "Woooowww!!! Gambar jadi cantik lah!! Pandai lah saya buat.. tengok lah ni! tengok lah..." dan lepas tu dia pun mula berangan... "mesti ramai yang suka gambar ni. Mesti Kugan (client) puji tengok gambar wife dia cantik." dan lepas up load gambar kat FB tiba2 ada 1 professional photographer 'like' gambar2 tu dan dia jerit lagi.. "Fuyyyoooo!!! Otai photo like photo saye lah. mesti dia  suka gambar ni." Akhirnya saya pun cakap kat boss, "Bosss ooohhh bosss... tingginya imaginasi booosss!!!" Dia gelak aje. 

Oleh kerana saya dah tak larat layan boss saya jerit, jadi saya beralih kerusi ke meja belakang, layan cite juvana kat lap top dgn office mate saya.

Nana saya.... Aissshhh.... Boss...boss... perangai comel aje macam orangnye. Hahahaha.....


Antara gambar yang boss edit:








9 comments:

  1. nasib baik boss saya tak tahu saya ada blog. kalau dia baca ada org puji ni mau dia jerit lagi satu office ni. hehehe....

    ReplyDelete
  2. haha.. comel la bos tu.. klu tau ade blog entah2 nk wat blog jugak.. hehe

    ReplyDelete
  3. pandai ambil hati bos nana...nanti cepatlah naik pangkat...hehe

    ReplyDelete
  4. Boss memang sangat comel. Muka comel, perangai pun comel. Saya panggil dia Mr.Bul sebab muka dia bulat. hahahaha.... (ampun bossss...)

    Kak Idah: Naik pangkat? huhuhu.... Kalau kt office boss tension beckp dgn saye hal kerja. Kene explain bnyk2 kali baru paham. hahaha...

    ReplyDelete
  5. ooooooooo...kantoi dah..ini kena byr royalti ni..

    ReplyDelete
  6. OMG!!! Mr. Bul is here... arrrrggghhh!!!!! hahahaha.... Boss lah bayar kat saye. Bonus raye bossssss.......

    ReplyDelete