Sunday, 29 May 2011

Wedding Videography dan Saya...

Saya belajar bidang kaunseling tapi end up bekerja di sebuah small wedding videography production house. Memang tak pernah terfikir nak masuk dalam bidang ni. Apalah sangat wedding video ni kan. Balik2 tengok pengantin happy sebab dah nikah. Pastu cakap2 kat dalam video tu. Wish dari sedara mara. Pastu lompat "Hooray!!! Dah kawin!!!" Main golek2 cincin lah. Jalan2 pegang tangan lah. Best memang best video2 mcm tu, tapi tak de excited mane pun. Macam tengok cite kat tv je.

Hingga lah suatu hari terberkenalan dengan Mr.AHI dan die cerita pasal keje dia. Balik rumah terus search internet. Dalam hati masa tu..."tengok sikit bagus sangat ke video2 diorang ni. cite macam bagus." Dapat search video dia dan......OMG!!! Nak nangis beb. Ini baru betul video orang mendirikan masjid. Memang tersentuh habisss. Dari situ lah mula minat nak tgk macam mana diorang shoot, macam mana diorang edit. Maka berputik lah segala2nya. Bukan berputik minat kat wedding videography je, berputik cinta di hati jugak. Kikikikikiki......... Akhirnya saya di sini. Tapi sampai sekarang tak reti edit video walaupun hari2 duduk sebelah boss dan dah berkali2 boss terangkan, tapi masih tak ingat2. Last2 boss cakap "Bengap betul lah awak ni!" Hahaha...sorry boss.

Di bawah ni ialah one of my favorite video. Jangan malu jangan segan, silalah tonton.

video

Yang belum kawin tu, ada rasa nak kawin tak lepas tengok video ni? hihihi..



2 comments:

  1. whoa..rasa nak kawin skrg jugak! hehe
    superb ah video. terbaik.

    ReplyDelete
  2. best kan. sendiri pun hari2 tgk ni. Kawin la cepat wahai Amalina. Nanti jgn lupa jemput Dinawedding jadi videographer. hehehe...

    ReplyDelete